Spring til indhold

Cykelsti langs Ringkøbingvej bygges i 2017 fra rundkørslen Nørremarken til vejkrydset Stilbjergvej

cykelsti

Planer og ønsker om en cykelsti langs Ringkøbingvej er nu en realitet efter byrådets vedtagelse på byrådsmødet den 12. januar.

I efteråret 2015 havde vi i arbejdsgruppen et godt møde med kommunens afdeling Vej og Park, hvor vore ønsker for og om cykelstien blev meget grundigt gennemgået og noteret af forvaltningen.

Resultatet fra dette møde blev efterfølgende tilpasset af forvaltningen, så det kunne indstilles som et projekt til behandling i det politiske udvalg Plan og Teknik den 18. december. Og et flertal i udvalget besluttede, at indstille projektet ”Cykelsti længde 2,7 km langs Ringkøbingvej fra rundkørslen Nørremarken og til vejkrydset Ringkøbingvej og Stilbjergvej” til godkendelse i byrådet.

Vi er naturligvis i arbejdsgruppen ovenud tilfredse med, at det endelig er lykkedes, at få den længe ventede cykelsti etableret langs den stadig mere befærdede og trafikfarlige Ringkøbingvej, når det gælder den bløde trafik, cyklende som gående.

Men vi er også helt på det rene med, at når det sker nu, kan vi takke lodsejerne for, at de i 2014 positivt indvilgede i at deltage i processen for etablering af cykelstien. Dette har gennem hele det forberedende arbejde mellem arbejdsgruppen og forvaltningen været et meget afgørende argument i de skitserede anlægsudgifter.

I arbejdsgruppen er vi fast besluttet på, at gøre vores bedste for, at de berørte lodsejere får en god og orienterende behandling i arbejdet med den forestående skitse- og detailprojektering og slutteligt bygning og genetablering.

I juni måned vil forvaltningen Vej og Park indkalde samtlige lodsejere til et orienterende møde, hvor alt   om cykelstien såvel teknisk som juridisk vil blive gennemgået og besvaret.

I mellemtiden er vi naturligvis til lodsejernes disposition med spørgsmål og svar, og vi glæder os alle i ”Trafikgruppen Ringkøbingvej” til et godt og spændende samarbejde.

Med venlig hilsen

Gitte Riddersholm Jessen, formand
Peter Guldberg
Ove Rasmussen
Knud Lorentzen
Troels Vig Frederiksen
Vilstrup Pedersen

Del på Facebook

Juni 2024

Præsentation af MOT

YouTube-forhåndsvisningsbillede

Vejret fra DMI