Spring til indhold

Første dag efter sommerferien!

Lidt om hverdag og fest i Mejls-Orten-Tinghøj Friskole skrevet af Else Marie Frisenvad

En af årets festdage i Friskolen:

Torsdag d. 8. august var flaget hejst på Mejls-Orten-Tinghøj Friskole, og grunden var, at 171 glade og forventningsfulde elever, nogle med følge af deres ligeså glade forældre, og en stor flok velforberedte lærere mødtes for at starte på et nyt, spændende skoleår. Og det blev en rigtig fin dag!

Der var varm velkomst til alle, store som små, nye som gamle elever, og der var fine, nyordnede klasselokaler.

De gamle ”garvede” elever med 1 år eller mere i bagagen så frem til at få endnu mere viden tanket på deres allerede eksisterende mængde af lærdom, og de helt nye i 0. og 1. klasse samt deres forældre kunne med sommerfuglene flaksende i maven indlede deres karriere i friskolen. Alt i gode, kendte og trygge rammer.

Første skoledag er en særlig mærkedag for MOT Friskole. Det er nemlig skolens fødselsdag, og i år var det nr. 27, fordi skolen blev oprettet i 1992.

Det er en friskole i topform, der har fejret sin fødselsdag. Foruden de 171 fantastiske elever i skolens 0. – 9. klasse rummer Mejls-Orten-Tinghøj Friskole og Naturbørnehave 51 dejlige, foretagsomme børn i den velfungerende Naturbørnehave, en børnehave, der har fungeret siden 2008. Og i det nyeste skud på stammen, vuggestuen, der lige er fyldt 1 år, er der lige nu 14 børn – og en venteliste! Der er stor interesse for hele vores koncept!

I det nystartede skoleår venter en masse spændende oplevelser, tilbud og udfordringer. Allerede i uge 34 er periodefagene startet, det er fag, der har fokus på kombinationen af at lære med både krop, hånd og ånd, og i denne første periode kan der vælges mellem ”Kost og krop”, ”Frisløjd”, ”Glaskunst” og ”Fra brugt til nyt”, så der er helt sikkert noget for enhver interesse.

Efter nytår afløses disse fag så af helt nye. Mange muligheder venter forude!

En af de meget spændende nyheder er et særligt engelsktilbud til de store klasser: Cambridgeengelsk. Her er tale om at lære sproget på et forholdsvis højt niveau, få et godt hverdagssprog og ordforråd og mulighed afslutte med en eksamen med et certifikat. At lære fremmedsprog er meget vigtigt for enhver videre uddannelse, og der er et krav fra erhvervslivet om beviser på, at man har gode kompetencer i engelsk.

For resten er der fotografering tirsdag d. 10. september – så man kan nå at få vand i håret fra morgenstunden.

Vi kan godt lide at få gæster på skolen, og mandag d. 2. september har vi åben morgensang, hvor alle er velkomne, og efter morgensangen er der en kop kaffe og et rundstykke på lærerværelset for alle interesserede! Så kig ind!

Del på Facebook

April 2024

Præsentation af MOT

YouTube-forhåndsvisningsbillede

Vejret fra DMI